Zitinstructie

Ergonomie

Natuurlijk mooi als de huidige of de nieuwe stoel goed in- en verstelbaar is, echter hoe weet ik nu of mijn stoel of houding goed is? Je kunt wel “lekker zitten”, maar dat wil niet zeggen dat je ook goed zit. Iedere werkplek heeft zo zijn eigen stoel, maar vaak verschilt de werkhouding ook enorm. Iemand in een kraan 40 meter boven de grond heeft nu eenmaal een andere stoel en werkhouding, dan iemand achter het stuur van een bouwmachine, vrachtwagen of in een controlekamer. Een professionele zitinstructie is dan geen overbodige luxe.

Kraanstoel


Zitinstructie

Wij verzorgen dan ook diverse zitinstructies zowel op locatie als in eigen huis door onze ergonomische adviseurs. We houden rekening met een groot aantal factoren en stemmen hier de instructie op af. Voor iedereen is langdurig zitten in een statische houding schadelijk. Met de juiste basiskennis en door middel van praktijkgerichte voorbeelden wordt door onze ergonomen duidelijk gemaakt waar op te letten en hoe de beste zithouding aangenomen kan worden.

 

Instellen van chauffeursstoel

Ook aan het instellen van de chauffeursstoel wordt aandacht geschonken en worden mensen bewust gemaakt van hun houding en de ‘pasvorm’ van een stoel. Zelfs een ergonomisch perfecte stoel kan alsnog klachten geven als men niet weet hoe deze ingesteld dient te worden.

Heeft u interesse in een zitinstructie voor uw medewerkers bij uw op locatie of bij EBLO? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.