EBLO showt nieuwste veiligheidssystemen voor heftruckchauffeurs op Roadshow 2018

EBLO veiligheidssysteem PPS heftruck

Op 28 juni heeft EBLO Seating deelgenomen aan de Roadshow 2018 bij Blom Opleidingen in Houten. Hier werden de gasten geïnformeerd over de nieuwste veiligheidsontwikkelingen voor het magazijn. EBLO Seating presenteerde diverse protectiesystemen voor heftruckchauffeurs waaronder PPS- en IWS-systemen en rolgordels.

Sinds 5 december 1998 dienen alle vorkheftrucks voorzien te zijn van een veiligheidsvoorziening ter bescherming van de chauffeur. Hiermee wordt voorkomen dat de chauffeur bij het kantelen van de heftruck bekneld raakt. EBLO Seating heeft verschillende veiligheidssystemen in het assortiment. Naast de welbekende rolgordel kan er ook een keuze worden gemaakt uit diverse PPS- en IWS-veiligheidssystemen.

Deze ‘veiligheidsdeurtjes’ zorgen ervoor dat de chauffeur bij kanteling van de heftruck niet van zijn stoel kan vallen en dus ook niet het risico loopt onder het voertuig terecht te komen. Waar de deurtjes bij een IWS-systeem naar buiten toe open klappen, wordt een PPS-systeem naar boven opengeklapt. Hierdoor is een PPS-systeem bijzonder geschikt voor heftrucks die voornamelijk door smalle gangen rijden.

In vergelijking met een gordel bieden de PPS- en IWS-systemen meer bewegingsvrijheid en kan er sneller in- en uit de machine worden gestapt. Tot slot werd op deze Roadshow door EBLO ook heftruckstoel MGV35 onder de aandacht gebracht. De standaarduitvoering is van alle gemakken voorzien waaronder een waterdichte switch en volledig geïntegreerde rolgordel.  Dankzij de verschillende montagepunten is de MGV35 eenvoudig te plaatsen in vrijwel alle machines.

Neem voor meer informatie over onze stoelen en onze veiligheidssystemen gerust contact met ons op!

 

EBLO veiligheidssysteem heftruck

EBLO veiligheidssysteem heftruck

eblo-pps-veiligheidssysteem

eblo-pps-veiligheidssysteem

PPS_logo