Ergonomisch advies & maatwerk

Jan Berrevoets is ergonomisch adviseur en arbo-consultant bij EBLO. Hij adviseert over de juiste zitvoorziening voor een gezonde werkplek. Van kantoorinrichting tot individueel maatwerk in het kader van fysieke beperkingen en letselschade, Jan heeft voor elke hulpvraag de juiste zitoplossing. In onze goed uitgeruste werkplaats kunnen we alle zitoplossingen zelf samenstellen. Bekijk onze recente projecten om een beeld te krijgen van onze expertise op het gebied van ergonomie en maatwerk!

Ergonomist Jan Berrevoets

Trippelstoel met goede ondersteuning van de bekken

EBLO is sterk in het maken van stoelen die perfect aansluiten op de individuele zitbehoefte. Om deze goed in kaart te brengen voert EBLO een drukmeting uit met behulp van een speciaal ontworpen drukmetingsmat. Het kussen meet op meer dan 250 punten wat een mooi en en helder inzicht oplevert van de herkomst van zitproblemen.

Recent heeft Jan Berrevoets voor een rolstoelafhankelijke werknemer een trippelstoel geleverd. Hierbij was juiste ondersteuning van de rompbalans het uitgangspunt. Het rugkussen is op de werklocatie afgestemd op de zitwens en de werkzaamheden. Hierbij is gekozen voor een Jay zit- en positieneringskussen van de firma Sunrice Medical. Dit kussen geeft de juiste bekkenstabiliteit en -ondersteuning. Dankzij dit kussen wordt doorzitten, decubitus, voorkomen.

 

 

jay-easy-gelkussen
Jay zit- en positieneringskussen

EBLO rekent af met pijn bij stuitklachten

Voor een werknemer met stuitklachten heeft Jan een speciaal zitkussen ontwikkeld dat pijn bij het zitten vermindert. “Te pas en te onpas zie ik collega-zitexpers een kussen verkopen met een gat erin, een zogenaamde stuituitsparing. Ondanks dat dit de pijn verlicht, is het geen goede zitoplossing. Later kan er juist meer stuwingspijn optreden”, aldus Jan. Een kussen voorzien van de juiste zitschuim/materiaaltechnieken geeft beter resultaat. Aan de hand van medische kennis en praktijkervaring gaat Jan aan de slag en ontwikkelt een kussen dat zorgt voor minder pijn bij het zitten. De werknemer met stuitklachten merkt dat door dit kussen de klachten afnemen en is erg blij met het resultaat!