MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

EBLO is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO). We streven er dan ook naar om dit steeds meer door te voeren in onze bedrijfsvoering.

EBLO personeel

Alle werkplekken zijn ingericht volgens de geldende Arbo eisen, richtlijnen en adviespunten. Als er geen gebruik wordt gemaakt van apparatuur dan gaat deze uit en niet op stand-by. Het pand heeft een circulatiesysteem waardoor de warmte en frisse lucht in het pand goed wordt verdeeld en er niet meer gestookt hoeft te worden dan dat nodig is. Wij werken niet met agressieve milieubelastende reiniging of schoonmaakmiddelen. Onze dozen worden voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled karton.

Duurzaamheid en onze medewerkers

Al het materiaal wat onze medewerkers, zowel kantoor, magazijn als productie personeel gebruikt, wordt zoveel mogelijk gescheiden verzameld en gerecycled. Hierbij kunt u denken aan oud papier en karton, pallets en cartridges. Ook wordt het gestimuleerd om zo veel mogelijk gebruik te maken van carpoolen bij de medewerkers die bij elkaar in de buurt wonen. Wij beschikken tevens over een fietsplan. EBLO biedt ook de mogelijkheid voor sociale werkvoorziening en re-integratietrajecten, voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Ook bij het inkopen van producten en diensten maakt EBLO zoveel mogelijk gebruik van lokale leveranciers. Hiermee houden we rekening met transport- en vervoerskosten. Bij de aanleg van de groenvoorziening voor ons pand hebben wij gekozen voor duurzame oplossingen. Maar ook met diverse andere facetten houden wij met onze bedrijfsvoering rekening met MVO.

Sponsoring

Wij laten graag onze maatschappelijke betrokkenheid zien, dit doen we vooral op regionaal gebied. Wij ondersteunen diverse (sport)verenigingen en maatschappelijke initiatieven. Naast onze bedrijfsvoering vinden wij het belangrijk om jaarlijks een aantal organisaties en sportverenigingen te sponsoren, voorbeelden hiervan zijn Roparun, WereldOuders, TVKL en VFC.

Elk jaar doneert EBLO een bedrag aan stichting Roparun door de deelname van de RST Runners te sponsoren.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

EBLO draagt hier graag een steentje aan bij.

Kijk op www.roparun.nl

WereldOuders

WereldOuders geeft structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. In onze familiehuizen geven we deze kinderen een thuis. Met liefde en aandacht, verzorging, bescherming, onderwijs, medische zorg en een opleiding zorgen wij ervoor dat ze een toekomst hebben. Een toekomst waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook hun samenleving kunnen versterken.

WereldOuders

V.V. Spirit

Deze voetbalclub uit Oudenkerk aan den IJssel ondersteunen wij al enkele jaren op diverse manieren. Dit seizoen sponsoren wij de kleding van het Veteranen eerste team.

VFC

De Vlaardingse voetbalvereniging ondersteunen wij ook al ruime tijd. De komende seizoenen voorzien wij een van de jeugdteams van kleding.

TVKL

Bij TVKL zijn we de afgelopen jaren de hoofdsponsor van het jaarlijkse Open toernooi, de EBLO Seating Open. We zijn erg content dat we de hoofdsponsor zijn van een van de gezelligste tennistoernooien hier in de regio.