Zitinstructie

Ergonomische zitoplossingen

Wij kunnen stoelen geheel op maat voor u samenstellen, zodat aan al uw zitwensen wordt voldaan en pijnvrij zitten (weer) mogelijk is. Bekijk onderstaande recente projecten voor een overzicht van onze expertise op gebied van maatwerk en ergonomie.

EBLO is sterk in het maken van stoelen die perfect aansluiten op de individuele zitbehoefte. Om deze goed in kaart te brengen voert EBLO een drukmeting uit met behulp van een speciaal ontworpen drukmetingsmat. Deze mat meet op meer dan 250 punten, wat een mooi en en helder inzicht oplevert van de herkomst van zitproblemen.

Drukmeting

Trippelstoel met goede ondersteuning van de bekken

Recent heeft onze ergonoom voor een rolstoelafhankelijke werknemer een trippelstoel geleverd. Hierbij was juiste ondersteuning van de rompbalans het uitgangspunt. Het rugkussen is op de werklocatie afgestemd op de zitwens en de werkzaamheden. Hierbij is gekozen voor een Jay zit- en positioneringskussen van de firma Sunrice Medical. Dit kussen geeft de juiste bekkenstabiliteit en -ondersteuning. Dankzij dit kussen wordt doorzitten, decubitus, voorkomen.

Trippelstoel met Jay Easy gelkussen
Trippelstoel met Jay Easy gelkussen
Trippelstoel met Jay Easy gelkussen

EBLO rekent af met pijn bij stuitklachten

Voor een klant met stuitklachten heeft onze ergonoom een speciaal zitkussen ontwikkeld dat pijn bij het zitten vermindert. “Te pas en te onpas zie ik collega-zitexpers een kussen verkopen met een gat erin, een zogenaamde stuituitsparing. Ondanks dat dit de pijn verlicht, is het geen goede zitoplossing. Later kan er juist meer stuwingspijn optreden”, aldus onze ergonoom. Een kussen voorzien van de juiste zitschuim/materiaaltechnieken geeft beter resultaat. Aan de hand van medische kennis en praktijkervaring ging onze ergonoom aan de slag en ontwikkelde een kussen dat zorgt voor minder pijn bij het zitten. De klant met stuitklachten merkte al snel dat door dit kussen de klachten afnamen en is erg blij met het resultaat!

Standaard zitkussen zonder bolling
Aangepast zitkussen met bolling

Stoel op maat voor Volvo shovel

Voor een Volvo shovel met CDS besturing maakte wij een op maat gemaakte ergonomische stoel waarbij de twee stoelmerken ISRI en ASS zijn gecombineerd. Het doel van deze op maat gemaakte stoel was om zitklachten van de machinist te verhelpen.

Daarom is de stoel voorzien van een automatisch luchtgeveerd ISRI onderstel met ingebouwde compressor en instelbare schokdemper. Schokken en trillingen worden hierdoor perfect geabsorbeerd. Daarnaast is de stoel voorzien van verwarming (24V), een dubbele pneumatische lendensteun en een veiligheidshoofdsteun. Al met al een zeer comfortabele rijk instelbare stoel waar de klant erg blij mee is!

eblo-6830ka-803cl-bouwmachinestoel
eblo-6830ka-803cl-bouwmachinestoel

Zitkussen weer als nieuw

Als een kussen niet (meer) lekker zit ,of als blijkt dat mensen scheef zitten op een kussen waardoor ze last krijgen van hun nek of rug, kan een zitkussen zo worden aangepast dat deze het weer comfortabel is en het lichaam goed wordt ondersteund.

Hierbij worden stukken van de  originele schuimdelen van het kussen vervangen door schuimdelen van een ander materiaal. Pantera koudschuim wordt vaak toegepast. Dit materiaal is veerkrachtig, heeft een lange levensduur en biedt goede ondersteuning. Daarnaast is het anti-allergeen. Voor kussens die een lichaamsgewicht van 100 tot 150 kg. dragen is vlokkenschuim geschikt.

Zitkussen met vlokkenschuim schuimdelen
Zitkussen met pantera schuim

Ergonomische stoelen van Werksitz

Naast maatwerk-stoelen en kussens heeft EBLO ook een aantal stoelmerken in het assortiment die extra aandacht besteden aan ergonomisch zitten. Kijk eens bij onze stoelen van Werksitz. Wenst u ook een aanpassing aan uw stoel, scootmobiel, rolstoel of de kussens van uw stoel? Neem voor advies en alle ergonomische oplossingen contact op met onze ergonoom Evert Mallie.

Evert Mallie

Evert Mallie

CEO - Technisch ergonoom & Arboconsultant

Specialist op het gebied van zitten. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van ergonomie en stoelen is hem geen aanvraag te vreemd!

Grote voorraad, snelle levering
Grote voorraad, snelle levering
Ergonomisch advies
Ergonomisch advies
Stoel op maat
Stoel op maat
24/7 Storingsdienst
24/7 Storingsdienst
Proefzitten
Proefzitten
Aantrekkelijke garantievoorwaarden
Aantrekkelijke garantievoorwaarden
Montage op locatie
Montage op locatie
Merkonafhankelijk
Merkonafhankelijk
Zit-specialist met meer dan 40 jaar ervaring
Zit-specialist met meer dan 40 jaar ervaring
Reparatieservice
Reparatieservice
ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd