Zonnepanelen op het dak van EBLO

MVO

Zonnepanelen op het dak van EBLO

EBLO is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO). Wij hebben progressieve doelen vastgesteld om duurzaamheid in onze groeiende organisatie te waarborgen, verbeteren en uit te breiden. En met succes, want we zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd.

Deze certificering is dé standaard om milieuprestaties continu te blijven verbeteren en internationaal de kwaliteit van het milieu-managementsysteem aan te tonen. Bekijk ons ISO 14001:2015 certificaat. Op onder meer de volgende gebieden neemt EBLO maatregelen om duurzaamheid in de organisatie te waarborgen en de impact van de bedrijfsvoering op het milieu terug te dringen:

Energiebeleid

Alle werkplekken zijn ingericht volgens de geldende Arbo eisen, richtlijnen en adviespunten. Als er geen gebruik wordt gemaakt van apparatuur dan gaat deze uit en niet op stand-by. Het pand heeft een circulatiesysteem waardoor de warmte en frisse lucht in het pand goed wordt verdeeld en er niet meer gestookt hoeft te worden dan dat nodig is.

Een cascadeopstelling zorgt ervoor dat het gebouw op temperatuur wordt gebracht. Dankzij het hoge rendement van de ketels wordt energie bespaard. Ook zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst waarmee we onze eigen energie kunnen opwekken.

Afvalbeleid

Wij werken niet met agressieve milieubelastende reiniging of schoonmaakmiddelen. Onze dozen worden voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled karton. Daarnaast is het ons doel om 100% van het vaste afval dat ontstaat bij het produceren en samenstellen van onze producten te verminderen. Karton, schuim en papier worden hergebruikt of versnipperd als verpakkingsmateriaal. Plastic en staal worden gerecycled. Pallets worden opnieuw gebruikt.

Transportbeleid

EBLO heeft een groen wagenpark. Naast de aanschaf van energiezuinige voertuigen wordt brandstofverbruik teruggedrongen door zoveel mogelijk belafspraken te maken met klanten, en alleen langs te gaan op locatie indien nodig.

Retour- en recycleservice

Bij aankoop en aflevering van een nieuwe stoel kan tegen betaling gebruik worden gemaakt van onze retour- en recycleservice. Van het materiaal worden na recycling bijvoorbeeld tapijt of sportmatten gemaakt.

Duurzaamheid en onze medewerkers

Al het materiaal wat onze medewerkers, zowel kantoor, magazijn als productie personeel gebruikt, wordt zoveel mogelijk gescheiden, verzameld en gerecycled. Hierbij kunt u denken aan oud papier en karton, pallets en cartridges. Ook wordt het gestimuleerd om zo veel mogelijk gebruik te maken van carpoolen bij de medewerkers die bij elkaar in de buurt wonen. EBLO biedt ook de mogelijkheid voor sociale werkvoorziening en re-integratietrajecten, voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Bij het inkopen van producten en diensten maakt EBLO zoveel mogelijk gebruik van lokale leveranciers. Hiermee houden we rekening met transport- en vervoerskosten. Bij de aanleg van de groenvoorziening voor ons pand hebben wij gekozen voor duurzame oplossingen. Maar ook met diverse andere facetten houden wij met onze bedrijfsvoering rekening met MVO.

Dak beschikbaar voor zonnepanelen

EBLO en Stichting Drechtse Stromen hebben een intentie-overeenkomst getekend om een zogenoemd collectief zonnestroomsysteem te realiseren op het dak van EBLO. Hier liggen al ruim 700 zonnepanelen waarmee we nu al voldoende elektriciteit opwekken voor ons eigen jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Particulieren, organisaties en bedrijven uit de Drechtsteden kunnen met deze zonnepanelen hun eigen zonnestroom opwekken.

Zonnepanelen op dak EBLO

Bekijk ons volledige milieubeleid ons Certificate of Approval en ons document over onze Retour-en recycleservice.

Lees meer over onze Code of Conduct, onze integriteitscode en onze activiteiten op gebied van sponsoring


Niet gevonden wat u zocht? Stel hier uw vraag