EBLO voert energietransitie uit en wordt vrijwel energieneutraal

In bovenstaand filmpje zijn Hennie Olsthoorn van EBLO Seating en Andor van Dijk, adviseur duurzaamheid, aan het woord over de overschakeling van grijze stroom naar een vrijwel energieneutrale bedrijfvoering dankzij recente energietransitie.

Energiebesparende maatregelen
EBLO is in 2018 benaderd door de gemeente Zwijndrecht met het verzoek om te onderzoeken op welke manieren EBLO energie zou kunnen besparen. Dat houdt in energiebesparende maatregelen voor het verbruik van stroom en gas. We hebben een energiescan uit laten voeren, waar een voorstel uit voort kwam welke we in werking hebben gesteld. Inmiddels hebben we meer dan een derde van ons dak laten beleggen met 720 zonnepanelen. Naast de aanschaf van de zonnepanelen hebben we ook ruim 500 TL-buizen laten vervangen door energiebesparende LED-verlichting.

Zonnepanelen op andermans dak
Omdat ons dak nog genoeg ruimte heeft, bieden wij alle andere ondernemers uit onze omgeving de gelegenheid om de rest van ons dak te benutten om zonnepanelen te plaatsen en hun eigen groene stroom op te wekken. Hiermee kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan een toekomstig energieneutraal bedrijventerrein.

Wilt u meer informatie over het traject dat wij zijn ingegaan over energiebesparing? Neem dan contact op met Hennie Olsthoorn via olsthoorn@eblo.nl