ISRI NTS stoel met aanpassing in Volvo vrachtwagen

Onze klant Schenk Tanktransport uit Papendrecht hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid voor het personeel. Een van de Volvo 420 vrachtwagens wordt bemand door twee chauffeurs die fors verschillen in lengte en formaat. De standaardstoel kon helaas niet voor beide chauffeurs optimaal ingesteld worden. Aan EBLO de vraag of wij een oplossing kunnen bieden, zodat beide chauffeurs de stoel naar hun eigen lichaam kunnen aanpassen.

De standaardstoel kon voor de langere chauffeur niet ver genoeg naar achteren. Tevens zat voor hem de lendensteun veel te laag. Een lange chauffeur heeft hierdoor soms het gevoel opgevouwen in de stoel te zitten. Voor zijn collega die een stuk kleiner is, was de stoel te hoog. Dit kwam mede doordat de stoel geen instelbare hoogte-instelling en een op- en afstapknop had. Tevens zat de chauffeur te diep in het zitgedeelte.

Na een intake door onze ergonoom bij beide chauffeurs werd meteen al duidelijk dat we de standaardstoel het beste konden vervangen door een stoel met meer instelmogelijkheden. Met als resultaat dat uiteindelijk beide heren samen tijdens hun lange reizen in afwisseling prima maar vooral ergonomisch goed zitten!

Gekozen is voor een ISRI NTS stoel. Deze stoel is standaard al voorzien van vele verstelmogelijkheden, waaronder een instelbare hoogte-instelling en een op- en afstapknop. De nieuwe ISRI NTS stoel hebben we nog als volgt aangepast:

  • De verstelsleden van de stoel zijn verlengd, waardoor de stoel voor de langere chauffeur verder naar achteren versteld kan worden.
  • Een dubbele hoog/laag pneumatische lendensteun geplaatst, zodat beide chauffeurs deze onafhankelijk kunnen instellen.
  • Het bestaande zitkussen is afgevlakt met duurzaam Pantera schuim, waardoor ook de kleinere chauffeur veel beter in het zitgedeelte zit.

Dankzij deze aanpassingen, samen met de instelbare hoogte-instelling en op- en afstapknop, is de stoel voor beide chauffeurs perfect naar hun lichaam in te stellen.

EBLO wenst de chauffeurs van Schenk Tanktransport veel veilige kilometers met goed zitcomfort!